Pomazánka z grilovaného lilku s klobásou se zelím | MP Krásno
Suroviny

4 ks Klobása se zelím
4 plátky chleba
2 lilky
6 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
100 g cherry rajčat
sůl a mletý černý pepř

Příprava

Lilky nakrájejte na silné plátky, nasolte a nechejte je „vypotit“. Až se lilek na povrchu orosí, utřete tekutinu papírovou utěrkou a potřete dvěma prolisovanými stroužky česneku rozmíchanými v jedné lžíci olivového oleje. Lehce opepřete a plátky ugrilujte.

Grilované lilky přendejte do misky, přidejte zbylý prolisovaný česnek, zbylý olej, špetku soli a ještě trochu pepře. Nakonec přidejte najemno nasekaná cherry rajčata. Promíchejte a přitom rozmačkávejte vidličkou.

Ugrilujte si plátky chleba a hlavně klobásu se zelím, do které jste předtím udělali pár zářezů.

Hotovou klobásu nakrájejte na silná kolečka a naskládejte na chléb namazaný lilkovou pomazánkou.


Volná místa Akční leták Ochutnávky