Suroviny

500 g vepřového bůčku nebo boku
4 ks Venkovská klobása
500 g Moravské uzené
2 hrnky masového vývaru
2 cibule
1 ks bílá část pórku
sůl
mletý černý pepř

Příprava

Jaká by to byla masopustní hostina bez pořádného pekáče, plného masa. Recept je velmi jednoduchý a stihnete jej připravit i během přípravy masopustních koblih.

Cibuli nakrájejte na větší kousky a pórek na velmi tenká kolečka. Vepřový bůček nakrájejte na silnější plátky, které osolte a opepřete dle vlastní chuti. Uložte cibuli, pórek a bůček do pekáče a podlijte jedním hrnkem vývaru. Pečte při 180° C přibližně půl hodiny.

V průběhu pečení nakrájejte uzené maso a klobásku, které přidejte do pekáče. Dolijte vývar a pečte při 150° C dalších 20 až 30 minut do změknutí bůčku. Masopustní pekáč, který doslova přetéká masem, podávejte hostům s kysaným zelím a brambory. Skvěle se však hodí i ke špenátu a bramborovým knedlíkům.

Další masopustní recepty:

Masopustní koblihy

Jitrnice s kroupami a hříbky


Volná místa Akční leták Ochutnávky