Příprava
Smíchejte sypké suroviny na těsto a poté k nim přidejte ty tekuté. Těsto důkladně promíchejte, bude krásně vláčné, hladké, jemné, nebude lepit. Kuchyňský robot či domácí pekárna mohou udělat práci za vás.
Hotové těsto v míse přikryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice. V chladu nechejte do druhého dne.
Na druhý den těsto vyndejte z lednice a rozdělte na osm až deset bochánků zhruba stejné velikosti. Když budete dělat klasickou velkou pizzu, připravíte z uvedeného množství pět kousků.
Každý bochánek ještě prohněťte a rozválejte na co nejtenčí placku. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a ozdobte podle fantazie a chuti vašich dětí. Hotovou nazdobenou pizzu lehce přelijte smetanou.
Můžete použít také rajčatový základ – rajčatové pyré pouze ochutíte troškou česneku, oreganem, špetkou soli a špetkou cukru.
Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nebudou okraje krásně zlatavé. Pokud vaše trouba zvládne teplotu okolo 270 °C, nebojte se jí. Pizza by se měla péct krátce na vysokou teplotu, aby byly okraje krásně křupavé.
Upečenou pizzu můžete ještě dozdobit čerstvou zeleninou.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Libové těstoviny
30 min
Salát s Valašskou šunkou
30 min
Štrúdl po valašsku
60 min
Brambory nejen s tvarohem
60 min
Valašská kyselica
60 min
Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem
Domácí pizza na grilu se zeleninou, sýrem a klobáskou
30 min
Sýrová pizza Quatro Formaggi
10 minut + příprava těsta
Pizza Capricciosa
15 minut + příprava těsta