Příprava

Smíchejte sypké suroviny na těsto a poté k nim přidejte ty tekuté. Těsto důkladně promíchejte, bude krásně vláčné, hladké, jemné, nebude lepit. Kuchyňský robot či domácí pekárna mohou udělat práci za vás. Hotové těsto v míse přikryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice. V chladu nechejte do druhého dne. Na druhý den těsto vyndejte z lednice a rozdělte na osm až deset bochánků zhruba stejné velikosti. Když budete dělat klasickou velkou pizzu, připravíte z uvedeného množství pět kousků. Každý bochánek ještě prohněťte a rozválejte na co nejtenčí placku. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a ozdobte podle fantazie a chuti vašich dětí. Hotovou nazdobenou pizzu lehce přelijte smetanou. Můžete použít také rajčatový základ – rajčatové pyré pouze ochutíte troškou česneku, oreganem, špetkou soli a špetkou cukru. Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nebudou okraje krásně zlatavé. Pokud vaše trouba zvládne teplotu okolo 270 °C, nebojte se jí. Pizza by se měla péct krátce na vysokou teplotu, aby byly okraje krásně křupavé. Upečenou pizzu můžete ještě dozdobit čerstvou zeleninou.
Přehrát video s hudbou