Příprava
Připravte si výbornou domácí pizzu s klobáskou Krásno.
Všechny suroviny na těsto zpracujte dohromady. Vypracujete nelepivé těsto, které dejte do mísy vytřené olivovým olejem. Můžete nechat kynout přes noc v lednici. Pak bude těsto úplně dokonalé. Pokud nemáte čas, nechejte kynout hodinu při pokojové teplotě.
Těsto rozdělte na čtyři stejné bochánky. Každý rozválejte a rukama roztáhněte do tvaru pizzy. Postupně pokládejte na pomoučené velké prkýnko, ozdobte omáčkou nebo smetanou a poskládejte zvolené suroviny. Na každou pizzu nakrájejte jednu Šunkovou klobásu se sýrem a dále ostatní pochoutky.
Pečte v rozpáleném grilu, ideálně na 250 °C. Kdo má kámen na pizzu, nechejte ho v grilu pořádně rozehřát. Péct se dá ale i na roštu. Jak dlouho? Dokud se pizza krásně nenafoukne a nebude zlatavá. Ihned podávejte, zdobte čerstvou bazalkou.