Příprava
Tradiční valašská polévka, která je tak hutná, že často stačí jako hlavní jídlo.
- Připravte si hrnec, do něj dejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Zalijte vodou tak, aby byla voda jen kousek nad povrchem brambor. Osolte, ochuťte kmínem a dejte vařit.
- Do vedlejšího hrnce dejte zelí a přilijte k němu 150 ml vody. Přidejte bobkový list a nové koření. Obojí vařte tak dlouho, dokud nebudou brambory měkké. Brambory potom přilijte do hrnce se zelím včetně vody, ve které se vařily.
- Slaninu na kostičky, nahrubo nakrájenou cibuli a kolečka klobásy orestujte na lžíci sádla. Zasypejte moukou a důkladně promíchejte. Přidejte do hrnce se zelím a vařenými bramborami. Promíchejte a povařte 15 minut.
- Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a ještě podle chuti osolte.
- Ihned podávejte.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Libové těstoviny
30 min
Šunková pizza
60 min (bez kynutí)
Salát s Valašskou šunkou
30 min
Štrúdl po valašsku
60 min
Brambory nejen s tvarohem
60 min
Výborná domácí kulajda
Dýňová polévka se slaninou a smetanou
35 min
Fazolová polévka s valašským špekem
35 minut + namočení
Studená francouzská polévka Vichyssoise
45 minut