2 velké celozrnné bagety
500 g mletého vepřového masa
5 cibulí
2 vejce
sůl
pepř
2 dl červeného vína
1 pár snítek čerstvého tymiánu
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce cukru
2 lžíce Vepřové sádlo škvařené 500 g
100 g čedaru
2 hrsti salátových listů
Nejprve si připravte masové koule. Mleté maso dejte do mísy, přidejte k němu sůl, pepř a celá vejce a vše důkladně promíchejte. Navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky, naskládejte je na plech na pečicí papír a pečte asi 40 minut na 180 °C.
Cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V pánvi rozpusťte sádlo cibuli na něm velmi pomalu opékejte asi 15 – 20 minut dozlatova. Poté přidejte k cibuli tymián a zalejte ji červeným vínem. Míchejte tak dlouho, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.
Na závěr přidejte vinný ocet a cukr, promíchejte a restujte, dokud cibule nebude mít tmavě hnědou barvu. Bagety rozkrojte, rozprostřete na ně opečenou cibulku, na ni čedar, masové koule a na závěr salát natrhaný na kousky.