Hamburger s vejcem a pečeným bokem | MP Krásno
Suroviny

Na hamburger (kromě masa):
4 x hamburgerová houska
8 plátků sýra - ideálně cheddar
4 plátky Pečený bok
2 rajčata
1 salát
4 vejce
Tatarka nebo kečup

Na maso:
450 g mletého masa
1 čajová lžička utřeného česneku
2 polévkové lžíce jemně nasekané cibule
1/2 čajové lžičky worcestrové omáčky
špetka soli
špetka pepře

Příprava

V míse smícháme cibuli, česnek, maso, pepř, sůl, worcestrovou omáčku a důkladně vše promícháme. Ze směsi utvoříme 4 bochánky o velikosti housky, s výškou 1,5 – 2 cm. Rajčata nakrájíme na kolečka. Salát natrháme na větší kusy. Připravíme si plátky sýra a pečeného boku.

Pečený bok osmažíme na pánvi do křupava a dáme jej bokem. Poté si usmažíme vejce na styl volského oka a dáme je na talíř pod pokličku, ať moc nevychladnou.

Dáme grilovat maso na kontaktní gril nebo na vhodnou pánev ke grilování. Grilujeme při středně vysoké teplotě po dobu 3 – 5 minut z každé strany. Na poslední 3 minuty položíme na vrch masa plátek sýra.

Ve stejné chvíli je třeba opéct i housku. Tu můžeme opéct na grilu společně s masem.

V momentě, kdy máme vše opečeno a ugrilováno, začínáme rychle zdobit hamburger. Na spodní stranu housky natřeme kečup nebo tatarskou omáčku a na to naskládáme zeleninu. Přes zeleninu položíme plátek masa, na kterém je už krásně roztopený sýr. Dále přijde vejce, pečený bok a další plátek sýra. Horní část housky opět potřeme kečupem nebo tatarskou omáčkou.

 


Volná místa Akční leták Ochutnávky