Vepřové koleno, dip a cibulová marmeláda | MP Krásno
Suroviny

6 krajíců chleba
1 balení Vepřové koleno Sous-vide 700g

Hořčičný dip:
150 g majonézy
100 g hrubozrnné hořčice
můžete přidat najemno nasekanou jarní cibulku

Cibulová marmeláda:
1 kg bílé nebo červené cibule
150 ml červeného vinného octa
200 g třtinového cukru
1 lžička soli
80 g Vepřové sádlo škvařené 500 g

Příprava

Příprava cibulové marmelády

Cibuli nakrájenou nahrubo dejte do rozehřátého hrnce se sádlem. Při střední teplotě a za častého míchání opékejte tak dlouho, až cibule začne karamelizovat, změkne a zesládne. Může to trvat hodinu, hodinu a půl. Až se vám zdá tak akorát chutná, zasypejte ji cukrem a zalijte vinným octem. Dolaďte solí. Opět pokračujte ve vaření a míchání, dalších 15 až 20 minut.

Horké plňte do sklenic, nechejte vychladnout a skladujte v lednici.

Koleno dejte do pekáče, zalijte asi 1 dcl vody a přiklopte víkem. Pečte na 190 °C dozlatova, bude to trvat asi půl hodiny, až hodinu. Deset minut před konce pečení odkryjte víko a dopečte křupavou kůrku. Průběžně přelévejte výpekem.

Dip připravíte jednoduše smícháním všech suroviny.

Plátky chleba můžete ještě opéct dokřupava v toustovači nebo na grilu. Lehce je mázněte hořčičným dipem, dejte na něj silný plátek vepřového kolena a nahoru cibulovou marmeládu. Můžete ještě dozdobit kolečky jarní cibulky. Podávejte.


Volná místa Akční leták Ochutnávky