Příprava

Dýni nakrájejte na kostičky o velikosti asi 3 - 4 cm. Hokaido můžete použít i se slupkou. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Spolu s dýní dejte vařit do osolené vody. Až jsou brambory i dýně měkké, sceďte. Dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Ochuťte solí (přibližně 2 lžičky), přidejte vejce a mouku. Umíchejte nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu mouky, ale nepřehánějte to. Ať není těsto příliš tuhé. Na pomoučené ploše vyválejte z těsta několik hadů. Odkrajujte kousky - noky, které můžete ještě dotvarovat pomocí otisku vidličky, která dodá noků typické žebrování. Vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Sous vide panenku vyndejte z obalu a pečlivě vyberte šťávu, která v sáčku zůstane. Tu dejte do připraveného pekáčku, ve kterém budete panenku péct. Maso od této šťávy očistěte a zabalte do plátků slaniny. Pečlivě, kolem dokola. Můžete ještě připevnit provázkem. Položte do pekáčku ke šťávě a podlijte 1 dcl vody. Pečte odkryté, na 220 °C, 30 minut. Panenka bude dokonale šťavnatá. V pánvičce zahřejte kousek sádla a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené houby a ochuťte solí, česnekem, pepřem, kmínem a tymiánem. Opékejte asi 5 minut a poté lehce podlijte a nechejte probublávat asi 15 minut. Poté nechejte odpařit přebytečnou tekutinu, houby zaprašte moukou, promíchejte a pár minut opékejte. Přilijte smetanu a 15 minut na mírnou teplotu provařte. Nakonec můžete vmíchat ještě štávu, která se vypekla z vepřové panenky. Podávejte všechno společně.
Stáhněte si nejnovější akční leták