Příprava
Vepřovou krkovici i se šťávou vyndejte z obalu a dejte do pekáčku. Přidejte 1 dcl vody, přiklopte víkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C.
Pečte přibližně 40 minut a během pečení průběžně několikrát přelijte šťávou ze dna pekáče. Ke konci můžete odklopit víko a dopéct křupavou kůrku.
Mezitím si připravte křupavý barevný zelný salát.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Česnek rozmáčkněte a nasekejte nahrubo. Dejte společně opékat do velké pánve, na rozehřátý olivový olej.
Poté přidejte všechny druhy zelí nakrájené na proužky. Ochuťte solí, pepřem, vinným octem a medem. Společně opékejte 10 minut. Zelí by mělo zůstat křupavé.
Dolaďte chuť a podávejte s plátky pečené krkovice.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Burger v domácí housce s trhanou vepřovou pečení sous-vide
120 min

Vepřová panenka sous-vide na liškovém ragú
50 min

Vepřové koleno, hořčičný dip a cibulová marmeláda
90 min

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Žervé kuličky s pečeným bokem Krásno

Francouzská specialita rillettes
