Příprava
Maso vyndejte z krabičky a poté ho ze sáčku přendejte do pekáče spolu se šťávou. Přikryjte pekáč víkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 35 – 45 minut. Mezitím si připravte liškové ragú.
Ve velké pánvi rozpusťte máslo a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Poté přidejte lišky. Ochuťte solí, mletým bílým pepřem a čerstvým tymiánem. Zalijte bílým vínem, které nechejte zprudka odvařit. Přidejte hořčici, zalijte 1 dcl vody a duste pod pokličkou přibližně 15 minut.
Sundejte poklici, zalijte lišky smetanou a na střední teplotu provařte dalších 10 minut. Dolaďte chuť a dle potřeby na chvíli zvyšte teplotu a odvařte přebytečnou tekutinu. Nakonec promíchejte s jemně nakrájenými kolečky jarní cibulky.
Ragú podávejte s plátky vepřové panenky, posypané svěžími výhonky.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky
Burger v domácí housce s trhanou vepřovou pečení sous-vide
120 min
Sous vide krkovice s barevným zelným salátem
50
Vepřové koleno, hořčičný dip a cibulová marmeláda
90 min