Příprava
Upečte si domácí housky. Budou vám nejvíce chutnat.
Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechejte stát na teplém místě přibližně 5 až 10 minut, dokud se na povrchu neudělají bubliny. Poté přidejte zbylé suroviny a umíchejte hladké nelepivé těsto, které nechejte přikryté utěrkou kynout asi hodinu na teplém místě .
Po hodině těsto zvětší svůj objem. Vyklopte jej na pracovní plochu a rozdělte na deset přibližně stejných hromádek. Z těch v rukou vytvarujte kuličky, které nechejte odpočinout přikryté utěrkou. Bude stačit přibližně půl hodiny.
Každou kuličku pak lehce zmáčkněte a tím zploštíte rukou a potřete ji rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Pečte dozlatova přibližně 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C .
Nechejte housky vychladnout na mřížce a poté prokrojte. Před podáváním můžete ještě řeznou stranu opéct na grilu.
Již v průběhu kynutí a pečení housek si dejte péct maso. Celý kus masa i se šťávou, která je v sáčku, dejte do pekáče a přiklopte víkem. Pečte na 160 °C přibližně 45 minut až hodinu. Občas můžete maso otočit a podle potřeby podlít trochou vody. Maso potom natrhejte vidličkou na kousky a nechejte odležet v pekáči se šťávou.
Připravte si omáčku. Jarní cibulku i okurku nakrájejte velice najemno. Promíchejte se zbylými surovinami a podle chuti ještě lehce osolte a ochuťte pepřem.
Zkompletujte burger. Spodní část housky namažte omáčkou, na ni dejte natrhané maso, sýr a rajčata. Přiklopte horní částí housky a podávejte.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky
Vepřová panenka sous-vide na liškovém ragú
50 min
Sous vide krkovice s barevným zelným salátem
50
Vepřové koleno, hořčičný dip a cibulová marmeláda
90 min