Příprava

Upečte si domácí housky. Budou vám nejvíce chutnat. Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechejte stát na teplém místě přibližně 5 až 10 minut, dokud se na povrchu neudělají bubliny. Poté přidejte zbylé suroviny a umíchejte hladké nelepivé těsto, které nechejte přikryté utěrkou kynout asi hodinu na teplém místě . Po hodině těsto zvětší svůj objem. Vyklopte jej na pracovní plochu a rozdělte na deset přibližně stejných hromádek. Z těch v rukou vytvarujte kuličky, které nechejte odpočinout přikryté utěrkou. Bude stačit přibližně půl hodiny. Každou kuličku pak lehce zmáčkněte a tím zploštíte rukou a potřete ji rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Pečte dozlatova přibližně 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C . Nechejte housky vychladnout na mřížce a poté prokrojte. Před podáváním můžete ještě řeznou stranu opéct na grilu. Již v průběhu kynutí a pečení housek si dejte péct maso. Celý kus masa i se šťávou, která je v sáčku, dejte do pekáče a přiklopte víkem. Pečte na 160 °C přibližně 45 minut až hodinu. Občas můžete maso otočit a podle potřeby podlít trochou vody. Maso potom natrhejte vidličkou na kousky a nechejte odležet v pekáči se šťávou. Připravte si omáčku. Jarní cibulku i okurku nakrájejte velice najemno. Promíchejte se zbylými surovinami a podle chuti ještě lehce osolte a ochuťte pepřem. Zkompletujte burger. Spodní část housky namažte omáčkou, na ni dejte natrhané maso, sýr a rajčata. Přiklopte horní částí housky a podávejte.
Stáhněte si nejnovější akční leták