Příprava
- Úvodem si připravte voňavý kořenící sáček. Do kousku gázy nebo látky vložte bobkové listy, nové koření a kuličkový pepř. Pečlivě zavažte do malého balíčku a prozatím nechte stranou.
- Cibuli i česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
- Mrkev očistěte a poté nakrájejte na malé kostičky o hraně 0,5 cm. Na stejnou velikost nakrájejte také očištěný bulvový celer.
- Řapíkatý celer omyjte a podélně rozkrojte na poloviny. Ty poté nakrájejte na malé kostky.
- Valašský špek nakrájejte na kostičky o hraně 1 cm.
- V kastrolu rozpusťte a rozpalte vepřové sádlo a přidejte Valašský špek. Špek začne po chvíli zlátnout.
- Po zezlátnutí špeku přidejte mrkev, celer a řapíkatý celer. Zeleninu neustále míchejte a orestujte ji do zlatova.
- Teprve poté přidejte cibuli a orestujte do zlatova.
- Přidejte mleté maso a nakrájený česnek. Vše pečlivě rozmíchejte a osolte. Oheň poté můžete stáhnout na třetinový výkon a obsah kastrolu nechejte provařit přibližně 10 minut.
- Přidejte rajčatový protlak a provařte dalších 15 minut.
- Teprve nyní přidejte sáček s kořením a čerstvě umletý černý pepř.
- Přilijte červené víno, zamíchejte a nechejte dalších 20 minut pomalu provařit.
- Poté přilijte 1 dl vody a sporák stáhněte na minimální teplotu. Přidejte mletý muškátový oříšek a vše zamíchejte. Poté nechejte dusit 3 hodiny za občasného míchání.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Párky v listovém těstě

Bramborové placky s jelitovým prejtem

Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem
