Příprava
Brambory oloupejte a nastrouhejte. Polovinu brambor nahrubo, polovinu brambor najemno.
Vymačkejte přebytečnou vodu. Do misky s nastrouhanými bramborami přidejte vejce. Ochuťte solí (1 a 1/2 lžičky soli pro začátek), majoránkou a pepřem. Nakonec směs ochutnejte a dolaďte podle své chuti.
Přidejte nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli, nahrubo nastrouhaný brie. Nakonec vsypejte nakrájenou petrželovou nať.
Umíchejte těsto.
Předehřejte si troubu na 200 °C. Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Na něj dělejte lžící hromádky z bramborákového těsta, jemně rozmáčkněte. Jednu placičku vedle druhé. Vložte to vyhřáté trouby a pečte 13 až 15 minut.
Mezitím, co se bramboráčky pečou, připravte si dip. Do mixéru dejte zakysanou smetanu, na kousky nakrájenou slaninu a promixujte. Slanina nemusí být rozmixovaná úplně najemno. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a dolaďte chuť solí a pepřem.
Bramboráčky jsou nejlepší teplé, podávejte je se slaninovým dipem.