Příprava
Brambory uvařte doměkka. Nechejte vychladnout a dejte do větší mísy. Přidejte prejt nakrájený na kostičky a další suroviny. Najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku a vejce. Soli dejte nejprve 1 lžičku. Směs promíchejte a ochutnejte. Podle chuti přidejte ještě trochu soli a zahustěte moukou tak, aby šly z připravené směsi tvarovat placičky.
Ty dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, přibližně půl hodiny. Povrch placek musí být zlatavý.
Vyndejte z trouby a podávejte s kysaným nebo sladkokyselým zelím, se sterilovanými okurky a dobrým pečivem.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Francouzská specialita rillettes

Párky v listovém těstě

Honzovy buchty

Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem
