Příprava
- Do kuchyňského robotu upneme nástavec typu hák.
- Do rendlíku nalijeme mléko a vodu, přidáme máslo, cukr, špetku soli a vanilkový cukr. Za občasného míchání přivedeme tuto směs k varu. Poté, za stálého míchání, přisypeme mouku a vařečkou mícháme těsto, aby se na dně nepřipalovalo.
- Až se začne na dně tvořit bílá vrstva, tak je čas na sundání směsi z vařiče. Vyklopíme směs do mísy robotu a mácháme na střední otáčky až do vychladnutí.
- Do vychladlé směsi postupně přimícháme vejce (po částech, další část vždy, když je předchozí zapracována do těsta).
- V rendlíku nebo v pánvi si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
- Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a pak stříkáme tvar tyčinek přímo do rozpáleného oleje.
- Tyčinky smažíme do světlehnědé barvy z každé strany.
- Usmažené churros vyjmeme z oleje, položíme na kuchyňský papír a necháme vychladnout. Jakmile jsou vychladlé, tak je posypeme moučkovým cukrem.
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Honzovy buchty

Cuketový koláč
1 hodina

Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut

Donuty smažené na sádle
2 hodiny

Sádlovky
20 minut

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny

Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut

Jogurtová buchta
60 minut

Mrkvový dort s ořechy
2,5 hod