Příprava
Do vlažného mléka vmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechejte na teplém místě, přibližně deset minut. Na povrchu vyskočí bubliny - kvásek je připravený.
Vmíchejte do něj zbylé suroviny na těsto. Umíchejte hladké, nelepivé těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě.
Z těsta vyválejte na pomoučené ploše "hada" a toho naporcujte přibližně na 20 až 24 kousků. Podle toho jak velké buchty chcete.
Každý kousek roztáhněte na placku. Ve středu placky nechejte trochu silnější těsto, po krajích tenčí. Na každý kousek dejte náplň - povidla, makovou náplň, tvaroh se žloutkem a cukrem.
Opatrně zavřete a spoje pevně zmáčkněte k sobě.
Pekáč lehce vymažte sádlem a skládejte do něj buchty. Jednu vedle druhé. Nechejte mezi nimi jen velice malou mezeru.
Až budou všechny buchty hotové, potřete je rozpuštěným máslem.
Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, přibližně 25 až 30 minut.
Buchty nechejte lehce vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.