Příprava
- Nejprve si připravte pomazánku. Žervé, tvaroh a smetanu prošlehejte a ochuťte solí a nadrobno nasekanou pažitkou. Množství pažitky závisí na vaší chuti.
- Vejce prošlehejte s polovinou mléka. Použijte metličku nebo, ještě lépe, kuchyňský robot se šlehací metlou. Postupně přidávejte mouku. Ne najednou, ale po menších částech. Aby vám v těstě nevznikly hrudky. Až máte přimíchanou mouku, přidejte i zbytek mléka. Ochuťte špetkou soli.
- Z těsta smažte tenké palačinky, které namažte pažitkovou pomazánkou. Na pomazánku naskládejte plátky šunky a sýra. Palačinku pevně zaviňte.
- Při podávání můžete rozkrojit napůl, ideálně šikmo. Když máte více dětských strávníků, můžete palačinky nakrájet na více menší plátků a zapíchnout do nich párátka. Děti tak budou mít skvělé jednohubky.
- Palačinky můžete skladovat v lednici a dětem zabalit na svačinu.
TIP PRO VÁS: Pokud použijete dvojnásobné množství surovin na palačinkové těsto, tak část palačinek můžete použít nasladko, jako dezert.