Příprava
- Troubu rozehřejte na oboustranný ohřev na 180° C.
- Formu na biskupský chlebíček vymažte pečlivě sádlem a vysypte hrubou moukou.
- V míse společně smíchejte vajíčka s oběma cukry a šlehejte mixérem nebo v robotu dvě minuty na vysokou rychlost otáček.
- Následně do mísy přidejte bílý jogurt a rostlinný olej a nasypte na jemno nakrájené kandované ovoce.
- Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte je do mísy.
- Směs na buchtu míchejte na střední otáčky další dvě minuty.
- Volitelně: rozdělte těsto na dvě poloviny a do jedné pečlivě vmíchejte 25 g prosátého kakaa. Do formy vlijte polovinu světlého těsta a na něj vlijte celé čokoládové těsto. Potom do formy nalijte zbylou polovinu světlého těsta.
- Formu s těstem dejte do trouby péct přibližně 40 minut.
- Až bude buchta hotová, nechejte jí po vytažení z trouby 5 minut odpočinout a teprve poté ji opatrně vyklopte na vhodný podklad.
- Buchtu podávejte až po úplném vychladnutí.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Francouzská specialita rillettes

Párky v listovém těstě

Honzovy buchty

Bramborové placky s jelitovým prejtem
