Příprava
Čočku propláchněte, zalijte ji studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte asi trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka. Čočka by měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat.
Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, balkánský sýr nadrobte, petrželku nasekejte.
Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nadrobeným sýrem.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Tlačenka se svěžím salátkem
Šunková klobása se svěžím salátem
40 min
Čočkový salát s grilovanou zeleninou a Trampským cigárem
30 min
Salát s Valašskou šunkou
30 min
Smažený vepřový řízek na sádle s bramborovým salátem
30 minut + 4 hod. příprava salátu
Těstovinový salát se zeleninou, šunkou a sýrem
30 minut
Lehký bramborový salát
2 hodiny
Thajský pikantní salát s hovězím masem
40 minut
Zeleninový salát s cizrnou a klobáskou
35 minut