Příprava
Rozpalte své grily a připravte si naše výborné Trampské cigáro. A proč z toho rovnou neudělat vynikající mix s úžasným čočkovým salátem s grilovanou cibulí a mrkví.
Uvařte si zelenou čočku. Vařte v neosolené vodě, sůl přidejte těsně před koncem vaření. Čočka musí být měkká, ne rozvařená, takže za stáleho dozoru na čočku dohlížejte.
Na gril si zatím dejte opékat Trampské cigáro, mrkev překrojenou podélně napůl a oloupané červené cibule, také překrojené napůl. Při grilování můžete potírat bylinkovým olivovým olejem.
Až je vše ugrilováno, dejte na gril nebo plotnu velkou pánev. V té zahřejte trochu olivového oleje a vsypte čočku. Chvilku opékejte a přidejte grilovanou cibuli, mrkev a sušená rajčata.
Ochuťte ještě jablečným octem, smíchaným s olivovým olejem a medem. Vmíchejte čerstvé bylinky a pár minut spolu prohřejte a promíchejte.
Čočkovou směs podávejte s Trampským cigárem.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Tlačenka se svěžím salátkem
Šunková klobása se svěžím salátem
40 min
Salát s Valašskou šunkou
30 min
Smažený vepřový řízek na sádle s bramborovým salátem
30 minut + 4 hod. příprava salátu
Těstovinový salát se zeleninou, šunkou a sýrem
30 minut
Lehký bramborový salát
2 hodiny
Čočkový salát s balkánským sýrem
60 minut
Thajský pikantní salát s hovězím masem
40 minut
Zeleninový salát s cizrnou a klobáskou
35 minut