Příprava
Máte rádi tradiční bramborový salát, ale v jarních a letních měsících byste si chtěli dopřát jeho lehčí a svěží podobu? Připravili jsme pro vás recept na jarní variantu této pochoutky. Se šunkou a lehkou, ne příliš tučnou zálivkou si jeho chuť zamilujete. Dobrou chuť.
Postup:
- Nejprve uvařte očištěné brambory ve slupce. Dávejte však pozor ať se vám nerozvaří. Brambory po uvaření nechejte vychladnout.
- Mezitím si uvařte vejce natvrdo a poté je nakrájejte na kostičky. Nakrájejte jarní cibulku, ředkvičky, šunku a nasekejte pažitku najemno.
- Vychladlé brambory oloupejte a také nakrájejte na kostky. Všechny suroviny vložte do mísy a promíchejte.
- Na zálivku vymíchejte dohladka zakysanou smetanu, majonézu light, dijonskou hořčici a sůl. Poté ji přidejte do mísy k ostatním surovinám a dobře promíchejte tak, aby se vše krásně spojilo. V případě potřeby dochuťte solí.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Tlačenka se svěžím salátkem
Šunková klobása se svěžím salátem
40 min
Čočkový salát s grilovanou zeleninou a Trampským cigárem
30 min
Salát s Valašskou šunkou
30 min
Smažený vepřový řízek na sádle s bramborovým salátem
30 minut + 4 hod. příprava salátu
Těstovinový salát se zeleninou, šunkou a sýrem
30 minut
Čočkový salát s balkánským sýrem
60 minut
Thajský pikantní salát s hovězím masem
40 minut
Zeleninový salát s cizrnou a klobáskou
35 minut