Příprava
Plátek hovězího masa potřete sójovou omáčkou a nechte chvilku marinovat. Listy salátu omyjte a osušte, rajčátka přepulte. Okurku oloupejte a podélně rozpulte, odstraňte lžící vnitřek se zrníčky a nakrájejte ji příčně na tenké plátky.
Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na malé klínky, jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
Rozpalte těžkou litinovou pánev. Maso nechte okapat, po obou stranách ho opepřete a vložte na suchou pánev. Opékejte pár minut po obou stranách. Poté ho dejte stranou a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte dresink: Smíchejte cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájené chilli papričky.
Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do jiné mísy. Přidejte k němu okurku, cibuli, jarní cibulku, lístky máty a koriandru a zalijte dresinkem.
Vše lehce promíchejte a přesuňte do misky se salátem. Salát ozdobte rajčaty, čtvrtkami limetky a lístky čerstvé máty a koriandru.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Tlačenka se svěžím salátkem
Šunková klobása se svěžím salátem
40 min
Čočkový salát s grilovanou zeleninou a Trampským cigárem
30 min
Salát s Valašskou šunkou
30 min
Smažený vepřový řízek na sádle s bramborovým salátem
30 minut + 4 hod. příprava salátu
Těstovinový salát se zeleninou, šunkou a sýrem
30 minut
Lehký bramborový salát
2 hodiny
Čočkový salát s balkánským sýrem
60 minut
Zeleninový salát s cizrnou a klobáskou
35 minut