Příprava
Připravte si kvásek: Odeberte 100 ml mléka a zahřejte ho tak, aby bylo vlažné. Přisypte lžičku cukru a rozdrobte do mléka droždí. Nechte kvásek asi 15 minut v teple, aby vzešel. Mouku promíchejte se solí, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a ze směsi vypracujte hladké nelepivé těsto.
Těsto rychle rozdělte na dva bochánky a ty vyválejte na kulaté placky o tloušťce asi 3 až 5 mm. Vyložte plech pečicím papírem.
Placky rozdělte na čtyři výseče a srolujte od širokých konců směrem k cípu. Cíp by měl na plechu směřovat dolů. Troubu rozehřejte na 180 °C.
Rohlíky nechte ležet na plechu asi 15 minut, poté je potřete mlékem a pečte 20 minut, dokud nezezlátnou.
Podávejte s játrovou cihlou Krásno.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Jednohubky s pomazánkou z vlašských ořechů

Vánoční stromečky z listového těsta

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Párky v listovém těstě

Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem

Slaný koláč se šunkou, sýrem a cherry rajčaty

Štrúdl po valašsku
60 min

Quiche Lorraine
3,5 hodiny

Domácí pizza se šunkáčkem Amálka a Vysočinou
60 minut