Příprava
Vlašské ořechy nasekejte na menší kousky. Můžete je také lehce opražit na suché pánvi pro intenzivnější chuť, ale pozor, aby se nepřipálily. V misce smíchejte lučinu s nasekanými vlašskými ořechy.
Přidejte prolisovaný stroužek česneku, med, dijonskou hořčici a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.
Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle vaší chuti.
Pomazánku v misce přikryjte potravinářskou folií a nechejte chladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě dobře spojily.
Bagetu nakrájejte na šikmé plátky. Namažte pomazánkou a ozdobte šunkou, hermelínem, rukolou a nasekanými vlašskými ořechy.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Vánoční stromečky z listového těsta

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Párky v listovém těstě

Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem

Slaný koláč se šunkou, sýrem a cherry rajčaty

Štrúdl po valašsku
60 min

Quiche Lorraine
3,5 hodiny

Domácí pizza se šunkáčkem Amálka a Vysočinou
60 minut

Olivový chlebíček s paprikou, sýrem a Kája párky
75 minut