Příprava
Příprava náplně:
- Cibuli oloupej a nakrájej na jemné nudličky.
- Slaninu nakrájej na nudličky.
- Rozpal nepřilnavou pánev na střední teplotu.
- Do horké pánve vlij olej a za stálého míchání na něm orestuj slaninu dozlatova.
- Orestovanou slaninu vyjmi lžící na kuchyňský papír a nech vychladnout.
- Na zbylém tuku v pánvi (případně přidej 1 lžíci oleje) orestuj nakrájenou cibuli do světlé zlatavé barvy. Vyjmi ji z pánve do misky a nech vychladnout.
- Žloutky, vejce a smetanu lehce vyšlehej v misce metlou. Přidej orestovanou cibuli, slaninu a ostatní suroviny.
- V míse smíchej všechny suroviny. 280 g mouky, 150 g studeného másla nakrájeného na kousky, 2 žloutky a 3 lžíce vody.
- Poté rukama propracuj těsto. Z těsta vytvaruj kouli, kterou pevně zabal do potravinářské fólie a dej na 2 hodiny odpočinout do lednice.
- Z odpočinutého těsta vyválej placku, kterou vlož do vymazané formy a prsty utlač kolem okrajů. Přebytky těsta nad okrajem seřízni nožem.
- Rozehřej troubu na 200°C.
- Těsto zakryj kruhem pečicího papíru, zatěžkej fazolemi a peč v rozehřáté troubě 12 minut do zlatavé barvy.
- Předpečený korpus nech ve formě prochladnout tak, aby nebyl horký, fazole uschovej pro další pečení.
- Rozehřej troubu na 170°C.
- Do předpečeného korpusu nalij promíchanou náplň.
- Peč v rozehřáté troubě 25 minut.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Jednohubky s pomazánkou z vlašských ořechů

Vánoční stromečky z listového těsta

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Párky v listovém těstě

Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem

Slaný koláč se šunkou, sýrem a cherry rajčaty

Štrúdl po valašsku
60 min

Domácí pizza se šunkáčkem Amálka a Vysočinou
60 minut

Olivový chlebíček s paprikou, sýrem a Kája párky
75 minut