Příprava
Léto se pomalu hlásí ke slovu a s ním i sezóna grilování a posezení s přáteli do dlouhých nočních hodin. Rozpalte vaše grily nebo ohniště a vyzkoušejte náš recept na skvělou grilovanou klobásu s divokým česnekem.
Postup:
- Klobásy vytáhněte z lednice alespoň půl hodiny před grilováním. Připravte si rychlou marinádu z oleje a koření podle vaší chuti a klobásy do ní na půl hodiny naložte. Marináda by neměla obsahovat cukr, aby se na povrchu klobásek marináda při grilování nepřipalovala.
- Zatímco se klobásy marinují, připravte si karamelizovanou cibulku. Nakrájejte cibuli na kolečka a na pánvi si nechejte rozehřát olej s máslem. Cibuli vložte do rozpáleného tuku a smažte do zezlátnutí. Poté přidejte jednu až dvě lžičky cukru a nechejte vše pár minut prohřívat na nižší teplotu, aby cukr začal karamelizovat.
- Dále si nachystejte směs trhaných salátů podle vaší chuti a k nim nakrájejte na měsíčky nakrájená cherry rajčata. Do samostatné misky odměřte vinný ocet a přidejte sůl a pepř. Důkladně promíchejte metličkou. Poté zvolna přilévejte olivový olej a stále šlehejte, dokud se nevytvoří hustá krémová zálivka. Ochutnejte a případně dochuťte solí. Zálivku nalejte na salát a pečlivě promíchejte.
- Klobásy vytáhněte z marinády a vložte na gril. Pečte klobásku zpočátku na mírnějším ohni tak, aby klobása příliš nezměnila barvu. Teprve před vytažením z grilu klobásu dejte na silnější plamen a dopečte ji z venku. Klobása tak zůstane uvnitř skvěle šťavnatá. Podávejte s karamelizovanou cibulkou, míchaným salátem a čerstvým pečivem.
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Párky v listovém těstě

Bramborové placky s jelitovým prejtem

Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem
