Příprava
- Špaldovou mouku v míse promíchejte s práškem do pečiva. Přidejte jogurt, vejce, olivový olej. Ochuťte solí a česnekem. Promíchejte. Můžete nechat pracovat kuchyňského robota.
- Párky nakrájejte na kousky. Jeden párek asi na šest kousků. Cibuli nakrájejte nahrubo, papriku a sýr na kostičky. Olivy nechejte vcelku. Všechny suroviny přidejte do těsta. Opatrně zamíchejte.
- Připravte si formu na srnčí hřbet nebo chlebíček. Její rozměr by měl být zhruba 24 x 12 cm. Vymažte ji olejem a vysypejte hladkou moukou. Do formy nalijte těsto.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Za 45 až 55 minut bude chlebíček upečený. Pro kontrolu vpíchněte do jeho středu špejli. Ven musí vyjít čistá, neulepená od těsta.
- Chlebíček nechejte vychladnout na mřížce a můžete krájet.
- Podávejte vlažný nebo studený. Výborný je s čerstvou zeleninou.