Příprava

  1. Kuskus dejte do hrnce nebo do mísy a přidejte k němu olej a trochu soli. Promíchejte vidličkou. Míchejte tak dlouho, dokud se kuličky kuskusu pěkně neobalí olejem.
  2. Zalijte vřelým vývarem. Přikryjte poklicí a nechejte pět minut nabobtnat. Pokud návod k přípravě na vašem kuskusu radí delší dobu, dejte mu delší čas, může to být i deset minut. Poté odkryjte poklici a načechrejte kuskus vidličkou.
  3. Božskou šunku nakrájejte na malé kostičky. Papriky také na malé kostičky, rajčata na plátky nebo na čtvrtky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
  4. Zeleninu vmíchejte do kuskusu. Dochutit můžete čerstvými bylinkami.
Kdo má chuť, může si připravit ještě zálivku. Kuskus můžete podávat teplý i studený. Náš tip
  • k tomuto receptu výborně ladí ještě 100 g nahrubo nastrouhaného ementálu
  • připravte si různé zálivky, které udělají kuskus ještě zajímavější – zakysanou smetanu s trochou česneku, jogurt s hořčicí, atd. Podle chuti.
Stáhněte si nejnovější akční leták