Příprava
- Rozehřejte troubu na 250° C na oboustranný ohřev.
- Papriky pečlivě omyjte a pak osušte. Po celé ploše je mašlovačkou potřete rozpuštěným vepřovým sádlem a následně je osolte a opepřete.
- Položte papriky na plech a pečte je v troubě přibližně 8 až 10 minut.
- V průběhu pečení máte čas si připravit dresink k paprikám. Oloupejte tedy česnek, vykrojte z něj zelený středový klíček a česnek nakrájejte na velmi jemné kostičky. Na jemno nakrájejte také lístky máty
- Do mísy nalijte olivový olej, přidejte česnek a nakrájené lístky máty.
- Po upečení paprik je nutné je rychle vložit do misky a důkladně misku zabalit v potravinářské folii. Papriky se během pěti minut krásně zapaří a budete z nich moci snadno odstranit slupku.
- Spařené a oloupané papriky poté zbavte horní části a podélně je rozkrojte. Vykrojte z nich semínka a očistěte je až na dužninu.
- Dužninu nakrájejte na kostky o hraně 0,5 cm a poté je smíchejte v míse s připraveným dresinkem. Osolte a opepřete dle vaší chuti.
- Plátky toastu nebo ciabatty můžete před podáváním na sucho opéct na pánvi. Pokud budete opékat, přidržte každý plátek toastu na pánvi rukou, aby se rovnoměrně opekl po celé ploše.
- Na plátek pečiva poté dejte kolečko nakrájeného sýra mozzarella a na něj paprikovou tapenádu.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou

Párky v listovém těstě

Bramborové placky s jelitovým prejtem

Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem
