Příprava
Nejprve si připravte těsto. Ve velké míse smíchejte mouku se solí a kořením a zapracujte do ní máslo, aby vznikla sypká hmota. Přidejte vejce a podle potřeby vodu. Hmotu znovu propracujte. Mělo by vzniknout hladké, tvárné těsto, které zabalíte do potravinové fólie a uložíte do lednice.
Mezitím co těsto odpočívá, si připravte náplň. Cibuli pokrájejte nadrobno, žampiony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, slaninu nakrájejte na kousky. Na lžíci olivového oleje nechte zesklovatět cibulku a přidejte k ní nakrájené žampiony a slaninu. Osolte, opepřete a nechte směs na pánvi, dokud se slanina nezačne kroutit a cibulka zlátnout. Poté ji podlijte polovinou smetany a nechte krátce provařit. Přidejte koření, odstavte ze sporáku a nechte zchladnout.
Těsto vyndejte z lednice a na pomoučněné podložce ho vyválejte zhruba na 3mm placku. Pomocí sklenice vykrájejte kolečka a vyložte jimi dna forem na muffiny. Dna koleček ve formě propíchejte vidličkou a dejte péct na pár minut na 220 stupňů, aby těsto jen lehce zezlátlo. V míse rozšlehejte dvě vejce se zbylou smetanou, dochuťte solí a kořením a promíchejte s lehce vychladlou žampionovou směsí. Předpečené košíčky naplňte vzniklou směsí, posypte sýrem a pečte dozlatova na 220 stupňů. Miniquiche můžete podávat teplé i studené.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Jednohubky s pomazánkou z vlašských ořechů
Vánoční stromečky z listového těsta
Croissant plněný šunkou a vajíčkovou pomazánkou
Párky v listovém těstě
Pizza kapsy se salámem, šunkou a sýrem
Slaný koláč se šunkou, sýrem a cherry rajčaty
Štrúdl po valašsku
60 min
Quiche Lorraine
3,5 hodiny
Domácí pizza se šunkáčkem Amálka a Vysočinou
60 minut