TIP PRO VÁS:
Místo vody lze přidat zeleninový, nebo kuřecí vývar. Výsledná chuť bude intenzivnější. Rajčata se dají použít čerstvá, doba přípravy je pak ale delší. Pokud chcete čočku více řídkou, tak ji stačí vařit o 10 minut déle, rozvaří se skoro na kaši. Více o párcích a jejich přípravě si můžete pročíst zde.
O ČERVENÉ ČOČCE:
Červená čočka k nám přišla z Turecka. Je oblíbená v celé Asii a na popularitě v posledních letech stoupá i v Evropě. Její výhodou oproti klasické (čočka jedlá) je, že se rychle uvaří a je snadněji stravitelná. To může být i její nevýhodou, neboť se rychle rozvaří.
Jídlo z červené čočky připravíte rychle a cenným zdrojem rostlinných bílkovin. Skvělá je čočka s masem, které je v tomto případě zastoupeno výbornými Valašskými párečky.