Červená čočka s rajčaty a párkem | MP Krásno
Suroviny

200 g Červená čočka
400 g Sterilovaná rajčata
2 ks Valašské párečky 200 g
2 stroužky Česnek (nebo 1 lžička sušeného česneku)
1 špetka Sušené mleté chilli
1 špetka Sůl
1 špetka Černý pepř mletý
1 lžička Olivový olej
250 ml Vody (nebo vývaru)
Půl hrsti Čerstvá petrželka nebo bazalka

Příprava
  1. Červenou čočku propláchněte, sceďte a dejte vařit s přibližně 250 ml vody.
  2. Přidejte sůl, pepř, olivový olej a nakrájená rajčata.
  3. Přiveďte k varu a nezapomeňte pravidelně míchat.
  4. Mezitím dejte v druhém hrnci ohřívat párky.
  5. Za stálého míchání vařte čočku 15 minut.
  6. Přidejte česnek a chilli a dále míchejte. Pokud je čočka moc hustá, tak přidávejte vroucí vodu dle potřeby.
  7. Servírujte čočku na talíři s klobásou a posypte bylinkami.

 

TIP PRO VÁS:

Místo vody lze přidat zeleninový, nebo kuřecí vývar. Výsledná chuť bude intenzivnější. Rajčata se dají použít čerstvá, doba přípravy je pak ale delší. Pokud chcete čočku více řídkou, tak ji stačí vařit o 10 minut déle, rozvaří se skoro na kaši. Více o párcích a jejich přípravě si můžete pročíst zde.

O ČERVENÉ ČOČCE:

Červená čočka k nám přišla z Turecka. Je oblíbená v celé Asii a na popularitě v posledních letech stoupá i v Evropě. Její výhodou oproti klasické (čočka jedlá) je, že se rychle uvaří a je snadněji stravitelná. To může být i její nevýhodou, neboť se rychle rozvaří.

Jídlo z červené čočky připravíte rychle a cenným zdrojem rostlinných bílkovin. Skvělá je čočka s masem, které je v tomto případě zastoupeno výbornými Valašskými párečky.


Volná místa Akční leták Ochutnávky