Churros - mexický dezert | MP Krásno
Suroviny

150 g mléka
150 g vody
140 g másla
10 g cukru krupice
špetka soli
5 g vanilkového cukru
200 g hladké mouky
270 g vajec
rostlinný olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Tipy:
Moučkový cukr můžeme smíchat se špetkou mleté skořice a vychladlé churros pocukrovat touto směsí.
Stejně jako se smaží na sádle i valašské masopustní vdolky, můžete takto v menším rendlíku připravit i churros. Získají zcela novou chuť, která vás mile překvapí.
Sádlo v keramice 1kg

Příprava
  1. Do kuchyňského robotu upneme nástavec typu hák.
  2. Do rendlíku nalijeme mléko a vodu, přidáme máslo, cukr, špetku soli a vanilkový cukr. Za občasného míchání přivedeme tuto směs k varu. Poté, za stálého míchání, přisypeme mouku a vařečkou mícháme těsto, aby se na dně nepřipalovalo.
  3. Až se začne na dně tvořit bílá vrstva, tak je čas na sundání směsi z vařiče. Vyklopíme směs do mísy robotu a mácháme na střední otáčky až do vychladnutí.
  4. Do vychladlé směsi postupně přimícháme vejce (po částech, další část vždy, když je předchozí zapracována do těsta).
  5. V rendlíku nebo v pánvi si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
  6. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a pak stříkáme tvar tyčinek přímo do rozpáleného oleje.
  7. Tyčinky smažíme do světlehnědé barvy z každé strany.
  8. Usmažené churros vyjmeme z oleje, položíme na kuchyňský papír a necháme vychladnout. Jakmile jsou vychladlé, tak je posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť


Volná místa Akční leták Ochutnávky