Domácí pizza se slaninou a vejcem | MP Krásno
Suroviny

NA TĚSTO:
130 g hladké mouky
čtvrt hrnku mléka
7 g droždí
1 lžíce olivového oleje
půl lžičky cukru
půl lžičky soli

Na pizzu
4 lžíce rajčatového protlaku
6 plátků Staročeská slanina krájená 100 g
65 g eidamu
1 - 2 vejce vejce
bylinky na dozdobení - nejlépe bazalku

Tipy: Dále můžeme přidat hermelín, žampiony, kousky rajčat, nebo třeba špenát.

Příprava

Příprava těsta:
Do mléka přidáme droždí, cukr, lžičku mouky a necháme kvasit zhruba 15 minut. Poté kvásek přilejeme do zbytku mouky a přidáme zbylé suroviny (sůl, olivový olej). Promícháme, zpracujeme na válu a vrátíme do mísy, kde necháme těsto kynout.

Pečení pizzy:

Rozehřejeme troubu na 220°C. Plech vymažeme olejem, nebo vyložíme pečicím papírem a poté na něj rozválíme těsto. Potřeme rajčatovým protlakem, obložíme slaninou a sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut. Poté na chvíli pizzu vytáhneme a rozklepneme do ní vejce. Vrátíme na dopečení na dalších 5 minut.

Po vytažení dozdobíme bylinkami a můžeme servírovat. Dobrou chuť.


Volná místa Akční leták Ochutnávky