Příprava
Cizrnu propláchněte a přes noc namočte. Namáčecí vodu před vařením slijte a cizrnu zalijte zhruba litrem čisté vody. Přidejte majoránku a dejte vařit do tlakového hrnce. Po uvedení do varu vařte zhruba 35–40 minut, uvařenou cizrnu sceďte. Asi půl litru vývaru si nechte stranou na omáčku.
Ve větším kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Přilijte vývar s polovinou uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujte. Kaši propasírujte přes síto, vraťte ji do hrnce, přidejte k ní zbývající nerozmixovanou cizrnu, nakrájený pórek a společně krátce povařte. Směs zalijte smetanou, dochuťte ji solí a citronovou šťávou a krátce prohřejte.
Cizrnu na paprice podávejte se Šunkovou klobásou Krásno.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
