Příprava
Čočka na kyselo je tradiční a velmi chutný a vydatný pokrm. Vyzkoušejte ji s našimi párty párečky, sázeným vejcem a osmaženou cibulkou.
- Den předem čočku namočte do vody. Před vařením ji nezapomeňte scedit a vodu vylijte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte.
- Cibuli orestujte na sádle a přidejte k ní čočku. Osolte, přidejte majoránku, podlijte vodou a vařte do měkka. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, povařte a zahustěte moukou nebo jíškou. Podle potřeby dochuťte octem.
- Párty párečky uvařte podle návodu. Můžete je také krátce ze všech stran osmahnout na pánvi, na které mezitím pozvolna připravíte sázená vejce a dozlatova osmažíte cibuli, nakrájenou na kolečka. Servírujte k čočce na talíř.