Příprava
- Na tento recept můžete použít klasickou hnědou čočku, ale i černou čočku beluga. Můžete ji uvařit, ale můžete si koupit také sterilovanou v plechovce.
- Cibuli nakrájejte na kostičky. Mrkev a petržel omyjte a nakrájejte také na kostičky. Stejně tak Junior.
- Ve velké pánvičce si zahřejte olej. Dejte na něj opékat společně cibuli i mrkev s petrželí. Ochuťte čerstvým tymiánem. Opékejte deset minut. Cibule by měla začít zlátnout, mrkev a petržel budou lehce hnědnout. Ochuťte asi půl lžičkou soli.
- Nakonec přidejte kostičky Junior salámu. Opékejte ještě asi pět minut. Nakonec do pánvičky přidejte scezenou čočku. Kdo nemá dost velkou pánvičku, použije mísu.
- Ochuťte balzamikem a promíchejte. Podle vlastní chuti můžete ještě přisolit, do dospělé verze můžete přidat i pepř.
- Podávejte teplé nebo studené, s kouskem pečiva.