Příprava
Připravili jsme si pro vás úžasný letní recept, ve kterém můžete uplatnit své poctivě vypěstované cukety. Pojďte si s námi připravit lehký a chutný oběd.
Ve velké pánvi zahřejte kousek sádla a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte maso a lehce orestujte. Ochuťte solí, pepřem a oblíbenou směsí koření. Zalijte rajčatovou omáčku a promíchejte. Nechejte 15 minut probublávat na střední teplotu. Mezitím připravte cukety.
Každou cuketu podélně rozřízněte a velkou lžící vydlábněte měkčí střed s drobnými semínky. Schovejte v lednici v krabičce a použijte na cuketovou buchtu nebo třeba na omáčku.
Maso s omáčkou nechejte lehce prochladnout a vmíchejte do něj kukuřici a nahrubo nastrouhaný sýr. Touto směsí naplňte cukety, které jste předtím naskládali do pekáče nebo zapékací misky. Kolem naskládejte rajčata překrojená napůl, jen lehce osolená a opepřená.
Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, přibližně 20 minut. Naplněné cukety můžete ještě lehce posypat nastrouhaným sýrem.
Náš tip: Připravte si mleté maso z dvojnásobné dávky. Druhou polovinu schovejte do lednice a na druhý den podávejte se špagetami, zhusta posypané sýrem. Máte tak jednou ranou dva obědy. A ten druhý skoro bez práce!