Příprava
- Připravíme si suroviny. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Kuřecí šunku nakrájíme na nudličky a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemnější kostičky. Pažitku nasekáme najemno a prozatím ponecháme stranou.
- V hrnci rozehřejeme olej. Lépe je zvolit větší hrnec a ohřívat na středním plameni.
- Do rozpáleného oleje dáme cibuli a opékáme zhruba 3 minuty. Pak přidáme šunku a opékáme dalších 5 minut.
- Jakmile je šunka opečená, tak přidáme protlak, nakrájené brambory a sladkou papriku. Dohromady pak vše opékáme minutu až dvě.
- Teď přichází na řadu vývar. Ten vlijeme do hrnce a přidáme červené a bílé fazole. Osolíme a opepříme dle chuti a přivedeme k varu.
- Poté ztlumíme na mírný plamen a hrnec přikryjeme poklicí. Vaříme do změknutí brambor, což je přibližně 15 - 20 minut.
- Až brambory změknou, tak přidáme smetanu a na středním plameni povaříme další 3 - 4 minuty.
- Jakmile je guláš uvařen, tak vypneme plamen a podáváme. Nezapomeneme každou porci posypat nasekanou pažitkou.