Příprava
Grilování se v posledních letech těší velké oblibě a vaše touha po grilovacím sortimentu neustále narůstá. Začalo to špekáčky u plápolajícího táboráku, teď pečeme klidně celého „čuníka“. Rozpalte váš gril a vyzkoušejte náš recept na lahodné grilované špízy s klobásou, se špekem a pečenými brambory.
Postup:
- Klobásu, špek, cibuli a papriku nakrájejte na větší rovnoměrně velké kousky a střídavě napichujte na špízové jehly. Poté posypejte špízy kořením ze všech stran a grilujte, dokud se klobása a špek nepropečou dozlatova.
- Brambory omyjte, ponechte ve slupce a nakrájejte je na měsíčky. Vložte je společně s celými stroužky česneku do alobalové misky a pokapejte olivovým olejem. Brambory osolte, opepřete, posypte libovolným kořením nebo bylinkami dle vašich chuťových preferencí. Pokud chcete použít čerstvé bylinky, přidejte je až 10 minut před koncem grilování.
- Brambory grilujte, dokud dostatečně nezměknou. K hotovým bramborám rozmačkejte grilovaný česnek, promíchejte s bramborami a podávejte ke klobásovým špízům.