Příprava
- Ve větší míse prosejte přes síto mouku a přidejte vaječné žloutky. Následně přidejte ocet, sůl, vepřové sádlo a pár lžic vody.
- Ze vzniklé směsi vypracujte ručně nebo v robotu těsto, které nechejte alespoň půl hodiny odpočinout. Následně těsto rozdělte na dvě poloviny.
- Jednu část těsta rozválejte podle průměru vaší kulaté zapékací koláčové formy. Těsto poté vyložte do formy a posypejte jeho povrch strouhankou. Strouhanka v koláči pojme část vlhkosti z jablek.
- Na těsto poté rovnoměrně položte vrstvu nastrouhaných jablek a posypejte je mletou skořicí. Následně je přislaďte cukrem dle vašich chuťových preferencí.
- Nyní máte dvě možnosti, jak koláč dokončit. Buď těsto rozválejte na průměr zapékací mísy a první vrstvu s jablky přiklopte. V tomto případě těsto na několika místech propíchněte vidličkou. Případně těsto rozkrájejte na proužky a vytvořte na vrchní části z těsta mřížku.
- Pečte v troubě rozehřáté na 180°C přibližně 25 minut.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Honzovy buchty
Cuketový koláč
1 hodina
Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut
Donuty smažené na sádle
2 hodiny
Sádlovky
20 minut
Churros
45 minut
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny
Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut
Jogurtová buchta
60 minut