Příprava

Maso svažte kuchyňským provázkem do tvaru válečku. Přiveďte k varu asi dva litry vody a osolte ji lžící soli. Jakmile voda začne vařit, vložte do ní maso a 3 minuty ho povařte, aby se jeho povrch rychle zatáhnul. Pak maso vyjměte a vodu vylijte. Vraťte maso do prázdného hrnce, zalijte ho studenou vodou, aby bylo těsně ponořené, osolte jednou lžičkou soli a pozvolna přiveďte téměř k varu, ale ne úplně. Takto maso „táhněte“ asi hodinu a sbírejte přitom pěnu. Očistěte zeleninu a nahrubo ji nakrájejte. Přidejte ji spolu s kořením k masu, případně dosolte, a stejným způsobem vařte další 3 hodiny. Odpařenou vodu doplňujte novou, studenou, tak aby hladina vody stále zakrývala maso. Mezitím si připravte jablkový křen. Uvařené maso nechte zchladnout ve vývaru. Zchladlé maso nakrájejte na velmi tenké plátky a podávejte ho s jablkovým křenem.
Stáhněte si nejnovější akční leták