Příprava
Nakrájejte cibuli nahrubo a maso na 5centimetrové kousky. Nesolte. V hrnci se silným dnem rozpalte sádlo a postupně po menších dávkách na něm opékejte maso, až se dobře zatáhne. Hotové maso odkládejte na talíř.
Poté vsypte do hrnce všechnu cibuli a osmahněte ji. Pokud by bylo málo tuku, přidejte kus sádla. Stáhněte plamen, na osmaženou cibuli nasypte papriku a gulášové koření a vmíchejte je do tuku. Několik sekund smažte a zalijte vodou. Paprika nesmí ztmavnout, jinak by zhořkla.
Přidejte maso, podlijte vodou tak, aby nepřesahovala přes maso a nechte vše dusit. Po chvíli ochutnejte, případně osolte. Hrnec přiklopte a nechte mírně probublávat dvě hodiny. Občas maso zkontrolujte a přilijte vodu. Po dvou hodinách by mělo být maso skoro měkké. Přidejte nakrájenou papriku a rajčata. (Pokud přidáváte čerstvá rajčata, spařte je a oloupejte.) Duste ještě asi půl hodiny, poté podle chuti přidejte feferonky.
Guláš by se neměl zahušťovat.
Podávejte s domácím knedlíkem nebo čerstvým pečivem.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
