Příprava

Cibuli a řapíky celeru pokrájejte nadrobno, česnek na plátky a vše orestujte na lžíci sádla. Zeleninu promíchejte s masem a opečte ze všech stran. Přidejte protlak, podlijte vínem a nechte odpařit tekutinu. Stáhněte oheň, podlijte šálkem vody, promíchejte, ochuťte solí, pepřem a skořicí a směs nechte pomalu probublávat. Lilky nakrájejte na plátky, osolte, nechte chvíli vypotit a poté ubrouskem odsajte tekutinu. Vypocené lilky opečte z obou stran na olivovém oleji. V menším kastrolku připravte bešamel: Rozpusťte máslo, vmíchejte do něj mouku, nařeďte mlékem, dobře rozmíchejte a nechte krátce povařit. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Část naskládejte na dno pekáče vymazaného sádlem, zalijte trochou bešamelu, přidejte vrstvu masové směsi a lilků. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Poslední vrstvu by mělo tvořit maso a bešamel. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.
Stáhněte si nejnovější akční leták