Příprava

Opekli jsme si pro vás špekáčky trochu jinak! Připravte si k nim užásnou domácí horčici a naši oblíbenou cibulovou marmeládu. Domácí horčice Nejprve si připravte roztok, který nalijete do hrnce a na mírnou teplotu zahřívejte. Do tekutiny dejte snítku tymiánu, černý pepř, nové koření a bobkový list. Vařte asi deset minut. Sceďte a nechejte vychladnout. Polovinou této tekutiny zalijte hořčičná semínka, nasypaná do misky. Nechejte nabobtnat 12 hodin. Po 12 hodinách oddělte 2 lžíce nabobtnaných hořčičných semínek a nechejte je stranou. Zbytek rozmixujte, se zbylou tekutinou. Stačí nahrubo. Tekutinu přidávejte postupně, možná ji ani nespotřebujete celou. Dochuťte medem a solí, přidejte kurkumu, pro barvu. Nakonec vmíchejte nerozmixovaná hořčičná semínka. Nechejte přibližně tři dny rozležet. Rozvine se chuť, hořčice zhoustne. Teď ji ještě můžete doladit solí a medem. V lednici vydrží klidně tři měsíce. Cibulová marmeláda Cibuli nakrájenou nahrubo dejte do rozehřátého hrnce se sádlem. Při střední teplotě a za častého míchání opékejte tak dlouho, až cibule začne karamelizovat, změkne a zesládne. Může to trvat hodinu, hodinu a půl. Až se vám zdá tak akorát chutná, zasypejte ji cukrem a zalijte vinným octem. Dolaďte solí. Opět pokračujte ve vaření a míchání, dalších 15 až 20 minut. Horké plňte do sklenic, nechejte vychladnout a skladujte v lednici.
Stáhněte si nejnovější akční leták