Příprava
Maso rozřízněte, upravte do plátu a přes potravinářskou folii ho rozklepejte. Poté ho potřete hořčicí, osolte a opepřete. Na roládu klaďte postupně plátky anglické slaniny, natvrdo uvařená vajíčka (se skrojenými špičkami), klobásku a na proužky nakrájenou mrkev, celer, petržel a kyselé okurky.
Roládu pevně zabalte a svažte provázkem. Vložte ji do pekáče, poklaďte proužky špeku, přidejte máslo a sádlo, podlijte vodou a pečte asi 1,5 hodiny při 200 °C.
Během pečení přelévejte maso šťávou, podle potřeby podlévejte horkou vodou.
Roládu podávejte s uvařenými bramborami nebo s máslovou bramborovou kaší.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
