Příprava
- Rozehřejte vaši troubu oboustranně na 180 °C.
- Z vaječných bílků vyšlehejte metlou tuhý sníh.
- V míse společně smíchejte vaječné žloutky s rozinkami, cukrem a dalšími sypkými ingrediencemi.
- Do směsi po zamíchání nalijte rostlinný olej nebo lehce rozpuštěné vlažné sádlo. Přidejte ušlehaný sníh a vše opatrně vmíchejte.
- Vymažte si formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy poté přendejte těsto na buchtu.
- Pečte přibližně 20 minut v rozehřáté troubě.
- Po vytažení z trouby počkejte pět minut a poté buchtu opatrně vyklopte na mřížku a nechejte zcela zchladnout.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Honzovy buchty
Cuketový koláč
1 hodina
Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut
Donuty smažené na sádle
2 hodiny
Sádlovky
20 minut
Churros
45 minut
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny
Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut
Jogurtová buchta
60 minut