Příprava
Smíchejte v míse prosátou mouku s kousky másla, žloutky a kefír a rychle vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do potravinářské folie a dejte ho nejméně na 3 hodiny do lednice. Poté kouli těsta rozkrojte napůl a z každé poloviny vyválejte asi 3mm plát. Pomocí pravítka z nich nakrájejte pruhy 20 cm dlouhé a 3 cm široké. Pruhy omotejte kolem kovových trubiček potřených máslem, ve spoji k sobě těsto přitiskněte.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Trubičky vyskládejte v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud kremrole nezrůžoví, asi 15 minut. Ještě vlažné je sejměte z trubiček a nechte vychladnout.
NÁPLŇ
V rendlíku rozvařte cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, dokud nebude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a dále šlehejte do úplného zchladnutí.
Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku opatřeného hladkou trubičkou a krém nastříkejte do vychladlých kremrolí. Kremrole pocukrujte moučkovým cukrem.
Objevte další recepty v naší Kuchařce
Honzovy buchty
Cuketový koláč
1 hodina
Opečený chleba s avokádem, pažitkovým máslem a pečenou šunkou
25 minut
Donuty smažené na sádle
2 hodiny
Sádlovky
20 minut
Churros
45 minut
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
2 hodiny
Slané palačinky se šunkou Amálka a pažitkovou pomazánkou
50 minut
Jogurtová buchta
60 minut