Příprava
Do mísy dejte nahrubo rozmixované pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté hovězí i vepřové maso, vejce, drcený česnek, najemno nasekané lístky šalvěje, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Troubu předehřejte na 200 °C. Kuličky pečte 15–20 minut dozlatova. Po upečení dozdobte ptáčky zobáčkem vyříznutým z kolečka syrové mrkve a očička vytvořte z kousku uvařeného vaječného bílku a kuliček černého pepře.
Špagety uvařte podle návodu. Z jednotlivých porcí špaget vytvořte hnízda a zasaďte do nich masové ptáčky.
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
