Příprava
- Maso před přípravou vytáhněte z lednice a ponechejte odležet přibližně půl hodiny, aby se dostalo na pokojovou teplotu.
- Mezitím si oloupete cibuli a nakrájejte ji najemno. Česnek oloupejte a buď nastrouhejte a nebo prolisujte. Ten prozatím dejte stranou.
- Kysané zelí propláchněte studenou vodou, sceďte a několikrát překrojte, aby se zkrátila délka jednotlivých řezů.
- Maso nakrájejte na kostky o hraně 2 cm. Valašský špek nakrájejte na menší kostky o hraně 1 cm.
- Do většího kastrolu nasypte nakrájený špek a orestujte špek dokřupava. Výsledné škvarky poté dejte stranou.
- Do kastrolu nasypte kmín, přidejte další vepřové sádlo a vše zamíchejte. Poté přidejte nakrájenou cibuli a restujte přibližně 8 minut za častého míchání.
- Přidejte nakrájené maso a zvyšte oheň a prudce orestujte přibližně 4 minuty. Vše občas důkladně promíchejte.
- Poté přidejte česnek, stáhněte oheň na minimum a přidejte mletou červenou papriku. Restujte přibližně jednu minutu.
- Obsah kastrolu zaprašte hladkou moukou a další jednu minutu restujte. Vše poté osolte lžičkou soli.
- Do kastrolu přidejte vývar a přiveďte k varu. Po zavaření stáhněte oheň přibližně na třetinový výkon, kastrol zakryjte poklicí a nechejte dusit přibližně půl hodiny do změknutí masa.
- Teprve nyní přidejte do kastrolu propláchnuté kysané zelí a škvarky z Valašského špeku. Nechejte dusit další půlhodinu a obsah kastrolu občas promíchejte.
- Na závěr vmíchejte do směsi zakysanou smetanu a vařte na velmi mírném ohni přibližně tři minuty. Podle vaší chuti dosolte.
V tomto receptu najdete
Objevte další recepty v naší Kuchařce

Tlačenka se svěžím salátkem

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Gratinované brambory s DUO šunkou

Mini bramboráčky s pikantní slaninou a sýrem

Francouzská specialita rillettes

Pečené kuře s červeným zelím

Sous-Vide vepřová panenka s dýňovými noky

Bramborové placky s jelitovým prejtem
